ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Newsletter

Η κοτόπιτα της Στέλλας !!!

ΥΛΙΚΑ:(20 κομμάτια)

  • 1 πακέτο σφολιάτας Greek flavours (2 φύλλων)
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (4 κούπες)
  • 5 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά
  • 2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 300γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
  • 10 φέτες κασέρι
  • 10 φέτες πάριζα
  • αλάτι - πιπέρι
  • λάδι

     Μπεσαμέλ:

  • 3 κ.σ. φυτίνη
  • 8κ.σ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά (κρόκοι)
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι - πιπέρι\

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

       Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσει. Όσο βράζει προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.  Σ' ενα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά αλλά όχι να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Σ' ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου, το τυρί, το κασλερι, την πάριζα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα αυγά και τ' ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.

      Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα γάλα και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας με την κουτάλα, η οποία πρέπει να ακουμπά τον πάτο της κατσαρόλας για να μη σβολιάσει το μείγμα. Στην αρχή ανακατεύουμε αργά σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια, καθώς η μπεσαμέλ αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει, συνεχίζουμε το ανακάτεμα όλο και πιο έντονα. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε τη φυτίνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο ανακατεύοντας συνεχώς για να προλάβει να διαλυθεί και να μην στερεοποιηθεί.

      Βουτυρώνουμε ένα αρκετά μεγάλο ταψί ν.30 και στρώνουμε στο ταψί μας, το ένα φύλλο σφολιάτας (προσέχουμε ν' αφήσουμε σε κάθε πλευρά του ταψιού από λίγη σφολιάτα για να μπορέσουμε μετά να σκεπάσουμε και να δέσουμε την κοτόπιτα μας). Ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη σφολιάτα. Αμέσως μετά ρίχνουμε και τη φρέσκια κρέμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας (πάλι με τρόπο που να εξέχει ζύμη σε όλες τις πλευρές του ταψιού). Παίρνουμε τις άκρες της σφολιάτας και τις στρίβουμε με προσοχή μέχρι να κλείσει η κοτόπιτα μας. Αλείφουμε την επιφάνεια τηυς κοτόπιτας με λίγο λάδι και χαράσσουμε ελαφρά σε μερίδες.

     Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC, και ψήνουμε την κοτόπιτα μας για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα στο επάνω μέρος. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Σερβίρετε την κοτόπιτα σας ζεστή. Καλή Όρεξη!

 

Είσοδος Συνεργατών